Har tydligen lånat ut lite pengar!

Efter en lyckad och ganska blöt kväll igår tog jag och Adam oss upp i backen vid två snåret idag, ett bra val då det visade sig ha kommit 10cm snö på toppen. Inte kanadapuder men ändå mjukt och fint!

Innan utgången igår så skulle jag fylla på med lite sedlar i plånkan för den va helt tom. Gick till första bankomaten och försökte få ut 200 dollar, det gick inte försökte då med 100 vilket heller inte gick. besviken lomade jag och Sam till nästa bankomat samma visa där... Aja tänkte vi och gick ut och hade en trevlig kväll! efter ett par timmar och några glas öl senare vinglade vi hem och jag kollade kontot på internet det visade sig att det är nån har lånat lite pengar av mig.. mitt konto va tomt.. som tur så hade jag inte så mycket pengar på kortet.. Blir bara lite mekigt att spärra kort och ringa banker för att få tillbaka mina slantar. Det löser sig på månadg!
Så är det nån som vill ha pengar så agerar jag tydligen bank med ganska förmånlig ränta just nu..

/J-bank


Tung kväll

Igår var jag och Danne så fruktansvärt less på att ligga och inte ha nåt att göra på kvällarna så vi bestämde tidigt att vi skulle spela biljard. Kvällen inleddes hos grannarna för att sedan fortsätta på puben och senare vidare till Brickhouse. Någonstans mellan dessa två uteställen inleddes dock en massiv förlust av karaktär. Den hittils lugna kvällen omvandlades till ett ölkaos på Brickhouse och kannorna rullade in långt efter de flesta av oss inte behövde något mer. Trots detta så lyckades samtliga inneboende ta sig hem på ett eller annat sätt. Det sämsta valet gjorde nog Kalle som tog en taxi som vägrade ta emot kort när han inte hade några cash.

Av ovan nämnd anledning så har vissat av oss varit ganska trötta idag. Jag och Johan har dock varit uppe på berget och lekt av oss lite. Det spöregn vi fick på oss under gårkvällen hade kommit i form av snö på berget och låg till grund för en riktigt rolig dag. Tyvärr så har min overall vissa nackdelar. Många av dessa kombineras när det är 5 plus i solen och man är bakis. Lufttätheten som mitt plagg erbjuder är nämligen din största fiende när demonerna ska ur din kropp dagen efter ett rejält kalas. Man kan kortfattad säga att man får sig några påminnelser om gårdagen i doftform. Men hur som helst så är berget konstigt nu. Relativt kallt på toppen med lössnö som är lite tung och på botten är det vårfloder överallt och bara vattenskidåkning som gäller. Ska fota lite nästa gång ljuset är med oss så ni får se hur det ser ut här.

Lite bilder från Calgaryresan hade jag tänkt slänga upp också. Enjoy!

/A-glow

Road trip

Har just kommit hem från Calgary. Har varit där över dagen för att se NHL hockey och skjutsa Kalles och Nicklas skidor till dom som skulle se hockeyn och sedan dra vidare mot Scandalnavia. De har ju nu avslutat sina USA resa som verkar ha varit magiskt rolig. Hur som helst så åkte vi in till centrala Calgary och sa upp bilförsäkringen. Sedan sa Sarah att butiken Winners var bra så vi gick dit. Utrycken på de tre manliga (jaja mer eller mindre iaf) ansiktena som klev in butiken skrek nog inte av övertygelse eftersom vi möttes av ett hav av klänningar och enbart tjejgrejer. Hur som helst hittade vi upp till andra etaget och herrsektionen med löjligt låga priser och det slutade med att alla gick därifrån med varsitt nytt plagg.

Efter vårt stadsbesök så åkte vi ut till hockeyarenan som är formad som en enorm sadel, ser roligt ut. Lite större än Skellefteå Kraft Arena. Väl där så ringde till slut Kalle från flygplatsen och berättade att de skulle försöka hinna till hockeyn. Nånstans i detta samtal klämmer Kalle dessutom ur sig att hans flygbiljett inte gick boka om som tänkt så han är tillbaka i Fernie igen till vår glädje. Tyvärr så stannar han bara en vecka men vi kommer nog att hinna ha mycket kul ändå. Hur som helst, sidospår, verkar vara bra på dom idag, blev ett sjukt antiklimax när de släppte pucken. Jag hade förväntat mig att hela arenan skulle explodera av rop men istället blev det knäpptyst. Trodde för en sekund att jag satt där inne med 20 000 möss. Men jublet kom efter 2 minuter när det blev fight. Sjukt ballt att se hockeyn i alla fall. Blev bara bättre och bättre, både spelet och stämningen.

Efteråt släppte vi av Nicklas på flygplatsen där han ska spendera nästan två dagar innan hans flight. Lider med honom. Sen körde vi hem. Så nu ska jag snart gå och lägga mig. Johan har fotat en del som han säkert lägger upp imorgon. Han är ju så rackarns snabb i säng nu för tiden...

/A-puck

Ja vi lever!

Vi har blitt lite isolerade de senaste dagarna efterssom vart internet inte fungerar alls.. riktigt storande.. Nu har jag smyglanat ett. Ni kan sjalva lista ut vilka bokstaver som inte finss pa denna dator..
Veckan har bjudit pa ganska mycket sol! Borjan av veckan va det bra akning.
Jag och Mats gav oss ut pa upptacksfard vi viste att vi skulle komma ned pa ett langdskidspar och det gjorde vi dar moter vi en liten dam som glatt berattar for oss att det ar ca 2Km tillbaka till backen.. Inte riktigt vad vi raknat med, och inte det basta i 110 pjaxor och skidor med en midja runt 120 mm.. men men det blev en go bira nar vi kom hem!!
Igar blev der lite grill ute i solen och var granne jonas akte hem idag, borjar bli tomt hos grannarna nu, Mats aker hem pa mandag.
Pa tisdag blir det en liten tripp till Calgary for att se pa NHL. Vi ska se Flames vs Anahime Ducks! ska bli grymt kul!

Har lite bilder fran de senaste dagarna en bra dag i backen och en promenad. Jag gillar hur dom drar sina ledningar i detta land!..(se bild) Hall till godo det kommer mera nar vi har ett internet igen!

J-lost



Då var vi 3 igen

Vistelsen i Fernie blev kortare än tänkt för Kalle och Nicklas. Kalle hade nämligen oturen att bryta/stuka/spräcka handleden i tisdags. Vi vet fortfarande inte riktigt vad eftersom handleden var rätt svullen vid den tidpunkt han röntgades men hur som helst tror jag han bestämde sig för att åka ganska fort när gipset åkte på. Han, Nicklas och Basse tar därför Nicklas planer om Kalifornien i aktion och lämnade oss tidigare ikväll. De flyger tidigt imorgon från Calgary till San Fransisco för att sedan hyra en bil och köra via L.A. till Las Vegas. Sedan kommer vi att möta upp med dom i Calgary den 23e för lite NHL och så de får med sig skidorna hem som de har lämnat här.

Vi andra håller dock modet i topp eftersom det snöar här nu. Förhoppningarna ligger i att den storm som nu ligger över Whistler ska blåsa hit. Men hur som helst verkar vi få lite snö för tillfället också. Har haft två bra dagar i Fish bowl där jag, Johan och Mats fotade lite idag. Vi var sedan iväg och badade lite bubbelpool under kvällen och därför har inte bilderna blivit klara för publicering. Vill dock inte ge er några falska förhoppningar eftersom vädret inte var med oss så det är inga dunderbilder men de kommer ändå att dyka upp här imorgon.

/A-pick

Sol lite grill och 25 år!

I lördags var den stora dagen här. Jag blev ett år större och kanske lite klokare. Dagen började mycket lugnt med frukost ute i solen iklädd shorts, kanske inte det jag hade hoppats på när jag åkte över havet för att tillbringa en vinter i puderparadiset men men. Efter ett par trevliga samtal hemifrån nära och kära, kan ju passa på igen å säga grattis till lilla mamma och moster som också hade bemärkelsedag i lördags. Tänker inte avslöja hur mycket men kan säga att nästa år blir det nått stort, ungefär dubbelt så mycket som jag fylde i år.

Efter frukosten spatserade jag och Mats in till byn och kikade lite i butikerna, jag hittade en hoodie som jag köpte till mig själv. Spanade även i en skjorta som det senare visade sig att det andra grabbaran köpte till mig! Stort tack!
Kalle bjöd på en utsökt potatisgratäng men fläskfile till middag.
Vi hade bjudit in ett gäng till fest senare på kvällen, det gänget visade sig bli lite större än väntat slutade med ca 40 pers hemma hos oss! En mycket trevlig kväll, som fick ett lite oväntat slut. Nån av gästerna bestämde sig för att uträtta sina behov på grannens hus, vilket inte uppskattades av dessa. Efter en stund kom det ett par män iklädda mörkblåa uniformer. Adam tog sig i kragen och efter ett litet samtal männe så kom de överens om att vi skulle avrunda festen. Sagt och gjort våra väner gick snällt och städat hem, vid det här laget va klockan ungefär halv tre så det va ingen srörre skada skedd...

Vår goda granne Mats visade lite oväntade tallanger och bakade en kaka till allas stora glädje! En annan upskattad present va ca 60-70 jello-shots som Sarah och Lindsey mixtrat ihop. 
Jag fick även lite såpbubblor och ett försvarets hudsalva, men vet aldrig när man kan behöva dessa!

Jag tror det va ett tag sedan 6 pojkar va så glada att se lite regn som i morse. Kanadas motsvarighet på John Polman har nämligen utlovat en del snö i veckan så nu hålls alla tummar som finns i detta hus på att detta stämmer!

J/-25



Sol å bad

I går gjorde Nicke burgare till middag, då blev jag både glad å lite övermodig. Eftersom jag precis som Anna Book lider av både bulimi och alzheimers på samma gång så åt jag en massa burgare men glömde sen bort å kräkas. Det ledde sedan till en svullen buk å lätt illamående in på småtimmarna. Inte den bästa kvällen jag haft men lärorik.

Eftersom det inte är nån stress ut till backen på morron så blir det en del sovmorron vilket passar min för tillfället rätt skeva dygnsrytm perfekt. Fast när vi väl kom ut idag så var det faktiskt sjukt rolig åkning. Solsken, vårslask å pucklar å krön inbjuder till lite busåkning. Hur kul som helst faktiskt. Efter backen så blev det lite bubbelpool with the ladies vilket också var väldigt trevligt å avslappnande. Badandet påminde mej dock om att det är dags att börja strama åt midjemåttet å förbereda sig inför beach 10. Det är inte lätt å bli gammal, utan rätt tungt tyvärr.

Nepp nu är det bara å invänta middan, Kalles tur idag så vi får se vad han bjuder på för småländsk specialitet. Ha de gött allihopa!

/D-fresh

För att besvara era kommentarer.

Mr. Zreloff, vi skulle gärna lägga upp lite bilder om det fanns något att fota. Just nu finns det inget annat än typ piståkning i den här hålan. Vi har uppemot 15 grader på dagarna så snön börjar ta slut. Det besvarar ju din fråga Jannie om växthuseffekten också. Vi har definitivt drabbats av den och väldigt hårt dessutom. Tyvärr så finns det ju ingen park så man kan inte ens ta några bilder där. Kan dock meddela att Atomic Bent Chetler är fantastiskt all-round och sjukt rolig i slask. Glenn, det skulle skrämma livet ur folk om man berättar om vissa draman som vi upplever här. Vissa utav dom är så hysteriskt löjliga som man kan inte annat än ligga på golvet och skratta åt dom. Önskar att du fortfarande vore här så du kunde få uppleva det. Kan informera att vår gräsmatta helt är framme nu.

Som jag har skrivit på Facebook så känns Fernie numera som ett fängelse. Jag känner verkligen att jag bara är här för att sitta av tiden. Väderleksrapporterna visar fortsatt vårväder under de kommande två veckorna så ifall det stämmer så kan det här bli en väldigt kort säsong.

Längtar efter att få träffa alla man inte har träffat på länge nu. Känns som att det kommer bli väldigt kul att komma hem till Sverige. Hoppas att resan går bra för Lintan, Marran och Lisa. Ser fram emot en bra reunion i Skelltown när vi kommer hem.
Njut av era sista veckor i thailand ni som är där. Å alla andra på hemmaplan hoppas jag utnyttjar all snö.

/A-slease

Ja vad ska man säga?

Vi har nu bara kvar en liten sträng av is på gräsmattan, i övrigt så är den grön. Det kanske ritar upp en bild av vad vi har för skitvinter. Under gårdagen insåg jag att det här är sämsta vintern jag har varit med om under hela min livstid. Deprimerande? Ja. Fernie har nu lite drygt en månad på sig att visa att det kan snöa. Vi har gått och sagt under en och en halv månads tid att snön kommer snart. Börjar ha svårt att tro mig själv när det gäller den saken dock. Jag är tokless om jag får vara helt ärlig.

Så vad händer i övrigt då? Inte så mycket. Vi var på fest i fredags vilket urartade till den värsta dramakvällen hittills. Jag vet inte om det är snöbristen som påverkar det men det händer i alla fall konstiga saker när desperata människor samlas och dricker öl. Övriga kvällar är det filmmaraton som gäller. Inget ovanligt att det ses 3-4 filmer under kvällarna. Kabel TVn ger helt klart mest valuta för pengarna just nu. 10 dollar för cirka 100 kanaler, inte helt fel.

/A-Low

RSS 2.0