Sista kvällen i Fernie igen

För andra gången så lider vår Fernie vistelse mot sitt slut. Hemresan påbörjas om 2 timmar då vi lämnar Fernie med buss mot Calgary. Därefter får vi hitta ett sätt att ta oss ut till flygplatsen som vi ska lämna 17:50 om det går som ska. Efter det blir det stopp i Frankfurt, Köpenhamn och sedan Stockholm där gänget kommer att skingras. Danne åker direkt till Skelle medan Johan blir hämtad för hemfärd till Söderhamn. Själv har jag planerat in ett stopp i Stockholm över några dagar.

Sista dagarna har vi utnyttjat SAS policy om att ersätta deras resenärer för mat under väntetiden till närmaste flight. Vi har hunnit testa några restauranger och det har varit bra att ha något att se fram emot för dagarna har varit ganska långsamma.

Vi kommer väl kanske att hinna med någon uppdatering under resans gång men annars vill vi passa på att tacka våra läsare för visat intresse och vi hoppas att vi kunnat ge lite underhållning i utbyte. Nu återstår det bara att packa det sista innan vi ger oss av.

/Adam

Mjaha det gick ju bara halvbra det här.

Sitter nu återigen i grannens lägenhet och skriver. Den här gången är Phil dock inte bara snäll nog att låna ut internet, nu lånar han även ut sängplats. Efter en rätt frustrerande natt av Skypande med dåliga resultat så är vi återigen i Fernie.
Flygplatsens trådlösa internet får man endast vara uppkopplad mot 2 timmar i stöten. Detta räckte som bäst till att hamna som nummer 9 i SAS telefonkö innan jag blev nerkopplad. Jag ringde från kl 23 igårkväll till kl 5 eller 6 på morgonen och försökte få prata med någon på SAS innan jag gav upp och la mig och försökte sova. Efter 1,5 timmars spräcklig sömn så satte jag åter igång och jagade SAS. Till slut fick jag ett mail där SAS avtog sig allt ansvar för vår hemkomst.
Måttligt förbannad började jag då jaga Air Canada för att se om de kunde hjälpa oss hem. När jag väl kom fram till dom så hade jag och kvinnan i telefonservicen lite svårt att förstå varandra men till slut lyckades jag förstå att hon inte ville boka oss på en flight den 25e utan att vi redan var bokade på den. Polletten ramlade ner och jag insåg att min underbara mamma måste ha lyckats komma fram till SAS till slut och på nåt sätt tvingat dom att boka om vår biljett.
Jag hade pratat med Air Canada kvällen innan och de sa då att det första planet de kunde sätta oss på skulle gå den 1a maj, känns väldigt bra att ha halverat väntetiden. Så nu blir det Fernie i fyra dagar och fortsätter vädret på det sätt det är nu så kommer det nog inte att gå någon nöd på oss. Satt nyss ute i bar överkropp och svettades i solen.
Pinsammaste upptäckten jag gjorde i natt var att bästa sättet att komma i kontakt med SAS är via Facebook, undrar ju hur Skandinaviens största flygbolag tar hand om sin image när de inte har en enda mailadress till ombokningen men är snabba på att svara på Facebook. Men nu har vi i alla fall ett sätt att ta oss hem, hoppas bara på avtagande vulkanaktivitet de närmaste dagarna.

/A-repay

Ultimata dråpslaget utdelat

Först och främst delades ett inte så oväntat slag ut av Air Canada när de ställde in vår flight till Frankfurt. Jag hade det på känn redan innan vi lämnade Fernie i morse men ville ändå komma mig till flygplatsen så vi kunde prata med någon. Väl på flygplatsen möttes vi av en skylt där det stod att våran flight var inställd och de hänvisade oss till ett telefonnummer för information. Smått besviken började jag då jaga folk som arbetade för Air Canada men fick bara svaret att vi var tvungna att ringa deras telefonservice för att få information, inga infodiskar i det här landet inte. När jag efter många om och men till slut kom fram till deras telefonservice så fick jag veta att den tidigaste flighten de kunde sätta oss på avgår den 1a maj. Inget alternativ för vår del helt enkelt.

Istället för att välja Air Canadas alternativ så började jag ringa SAS istället. Men trots att de har resenärer strandade överallt i världen så har de inte insett behovet av att utvidga sina telefontider. Kl 20 i Sverige är ju kl 12 här vilket är på tok för tidigt för att de ens skulle ha hunnit ställa in vårt flyg. Så kl 23 började jag ringa SAS telefonservice som återigen hade öppnat. Efter att mitt Skype ballat ur 3 gånger övergick jag till Johans dator där Skype tydligen fungerar bättre. 80 minuter in i mitt samtal med SAS telefonkö så utdelar internetuppkopplingen dödsstöten och kopplar ner mig. Så nu sitter jag här på plats 58 i telefonkön igen och ser fram emot åtminstone 30 minuter till av väntan så länge jag får vara kvar på internet. Mina medresenärer ser mer och mer obekväma ut på golv/flygplatsbänkar och de börjar vara smått otåliga de med.

Återkommer med uppdateringar när vi vet något.
/A-delay

Sista uppdateringen från Kanada (förhoppningsvis)

För går det som planerat så lyfter vi från Calgary vid kl 18 lokal tid den 20e. Nu är det ju tyvärr nån liten vulkan på Island som gör det den kan för att sätta aska i våra motorer så vi inte ska ta oss hem. Har suttit och sökt information på SAS hemsida och Air Canadas, vilka vi ska flyga första sträckan med, men såhär 19 timmar innan avgång kan de inte säga mer än att vi kanske blir försenade. Fast det är Air Canada som säger det. SAS har inte ens ute nån info om vårt flightnummer. Vi får helt enkelt vänta och se om vi kommer oss iväg imorgon.

Har varit en riktigt dålig dag för att ha städdag idag. (Kläm in ordet dag fler gånger i en kort mening om du kan.) Hur som helst har vi haft strålande solsken och runt 20 grader varmt så det har varit hyfsat tråkigt att gå omkring med dammtrasan inne. Har haft ett antal likadana dagar på senaste tiden vilket gör att det känns lite tråkigt att åka hem till Sverige där sommaren inte är riktigt lika nära. Men i övrigt så är den här byn officiellt död. Jag och Danne gick ut i lördags för en sista kväll på byn men insåg snabbt att det inte var mycket att hänga i julgranen. Två ställen var öppna, punkband spelade på Bulldogs så det blev en klassisk biljardkväll på puben istället. Men det är verkligen stor skillnad jämfört med hur det var bara för två veckor sen.

Har fotat lite under våra senaste upptåg som mer liknar bilder från en sommarsäsong än en vintersäsong men jag hoppas att de duger i alla fall. Första bilderna är från några varma källor vi var och badade i förra veckan. Resten är från en kompis bakgård där man hittar den största studsmattan jag någonsin sett. Ifall någon blir bländad av min blekhet på bilderna så får ni ta det med ert försäkringsbolag för jag betalar inte ut skadestånd. Bildtittande sker på egen risk. (Åsså var jag helt utan ansvar)

/A-trip


Bilder från den senaste tiden.

Idag ligger flera pannor i djupa veck. Vi som inte riktigt har lust att ta tag i våra liv på riktigt funderar på vad vi ska göra av vår framtid. Om det ska lekas ett tag till eller ta oss i Lacoste kragen och ta tag i livet. Det surfas just nu förbrilt på studera.nu för att finna lämplia utbildningar.

Har inte blitt så mycket fotande den senaste tiden, det har äntligen kommit lite snö på denna sida av jorden också. Så vi har åkt så mycket våra kroppar bara årkat. Vissa har klarat det lite bätte än andra, det har visat sig att gammal är älst! Danne kör så vi två ynglingar har svårt att se mer än den långa elvan han lämnar bakom sig.

Jag har också lyckats lätta min packning till hemresan. Knäckte mina Gotama häromdan efter ett litet hopp så ville inte ena bakbindningen va med längra så denna hoppade av skidan som utan stopper for utför backen och efter 30m rätt ut i skogen, jag knatade efter för att 10 min och ett x-antal svordommar senare hitta med knäckt mot ett träd.. Detta va på hotdog day så jag tog ett par öl till och gled sedan elegant ner på en skida till afterskin! 

/J-snow




Ja bilderna kommer snart.

Vi saknar fortfarande internet dock så jag sitter och skriver i grannarnas lägenhet igen. Men jag hoppas Johan har fixat till de senaste bilderna så jag kanske kan lägga upp dom ikväll. Han och Danne är ute och åker för tillfället men jag inte i åkform. Jag har nämligen åkt färdigt för den här veckan i alla fall, kanske till och med för säsongen. Vet inte riktigt vad det är men jag misstänker att mina benhinnor har gått och lagt sig. Klarade av att åka fram till kl 3 på hot dog day men sen var det en gråtfärdig Adam som försökte tvinga sig ner till bilen med smalben som dunkade och gjorde redigt ont. Sedan dess har det inte blivit någon åkning för min del. Hoppas att jag kan åka nästa helg när berget öppnar igen, de stänger till veckan men har avslutningshelg nästa helg ändå!?

I övrigt så bjöds hela Fernie på ett rejält sjöslag på hot dog day. Oväntat många hade bestämt sig för att klä ut sig vilket ledde till att det faktiskt såg ut som att det var 80-talet igen uppe på berget. Mycket onykterhet blandades med skrikiga, tajta kläder och extremt snygga old-school trick. Tyvärr så pallade inte mina ben som sagt så jag missade after-skin på berget men det verkar som att det för en gångs skull var lite drag där uppe. Efteråt så samlades stora delar av de utklädda fyllona på byn och det blev en riktigt rolig kväll.

Vi börjar ha sagt hej då till de flesta vi lärt känna här så det känns som att sista veckan kommer bli ganska lugn. Verkar som att sommarvädret är på väg tillbaka så det blir nog mest basket och studsmatta sista tiden.

/A-shins

Äntligen en uppdatering

Vi upplever vissa internetproblem i vår lägenhet och ursäktar att uppdateringen har fått vänta så länge. Fungerar dock finfint i grannarnas lägenhet så jag sitter hos dom med datorn nu.
Så vad har hänt på senaste tiden? Vi har sagt hej då till Kalle som åkte i onsdags. Fick veta häromdagen att hans arm är hel vilket är glädjande. Skönt att höra att han slipper gips i flera månader.
Vi har varit i Cranbrook och inhandlat kläder till hot dog day. Kan väl säga att passformen på min nya overall skiljer sig rätt rejält från min vanliga. Men den framhäver skidåkarrumpan på ett fantastiskt sätt. Bekväm är den dock inte. Kommer att uppdateras med bilder från hela spektaklet som går av stapeln på onsdag.
I övrigt så har det äntligen snöat lite här. Åkte nog vinterns bästa snö idag. Rolig dag med 3 deci nytt fluffigt underlag. Inget man är van vid. Johan har fotat lite, de bilderna kommer dyka upp så fort han har fixat till dom. Verkar som att det kommer att snöa lite under hela veckan dessutom, får bara hoppas att det håller sig kallt nog för att det ska vara puder som faller.
Ska inte skriva nåt jätteinlägg nu men lovar att uppdateringarna ska komma oftare framöver. Framförallt så ska vi lägga upp lite bilder från senaste tiden. Så kolla in lite nu och då så ska det nog börja hända lite saker här igen.

/A-powplow

RSS 2.0