Sommaren är här

Efter en och en halv månad av konstant gråväder så har nu vädret ändrats. Tyvärr tvärt emot våra förhoppningar för istället för -5 och snö så har vi nu +5 och sol. Detta innebär att all snö håller på att ruttna bort. Visst får man lite gogglesbränna men jag kom inte hit för det. Vi hajkade i alla fall Mammoth Head för nån dag sen vilket var riktigt trevligt, där låg det i alla fall kvar lite kallsnö. Men nu blir det mest slaskig piståkning i solen. Tro mig, jag önskar verkligen att det fanns en park nu.

Igår kom vår nya rumskamrat Niklas som ska stanna en månad. Kommer att bli trångt uppe på vardagsrumsgolvet men jag hoppas att han och Kalle kommer att kunna sova i alla fall. Det har ju inte varit några problem för Kalle hittills.

Mina rumskamrater är nu hos Basse och grabbarna där dom sitter på balkongen och dricker öl i solen. Själv har jag lite huvudvärk och jag kände att ovan nämnda kombination kan vara den sämsta kuren mot min skallebang så jag stannade hemma. Trodde att det var hockeysemi nu men hade visst fel på tiden, två timmar kvar...

Väderleksrapporterna är fullkomligt deprimerande och jag hoppas med hela mitt hjärta att de ljuger. Det ska nämligen bli ännu varmare och regn under helgen och nästa vecka. Stämmer det kan det bli hem till Sverige betydligt mycket tidigare än planerat och det vill jag inte. Känns skönt att höra att Östersundsgänget tycker det är kul att vi bränner pengar och inte får nån snö alls för valutan. Skadeglädje är ju den enda riktiga glädjen eller hur var det nu igen?

/A-beam

Hälsoresa? Oh nej

För skräpmat äter vi en del av. Se det så här. Vi åkte hit för att åka löjligt mycket puder men än så länge så är det enda som är löjligt just ordet puder. För det finns ingenting i närheten av puder här. Så istället festar vi och äter skräpmat på bakfyllan. Helgen har varit en ganska alkoholkantad resa med fest både på fredag och lördag åsså den där rackarns McDonalds drive-thru:n som ligger på lite för bekvämt avstånd ifrån vår dörr. Jag tror att det har under de senaste 5 dygnen lagts beställningar från vår Plymouths förarfönster på 33 dubbla cheeseburgare, 8 supersize dubble BigMac meals och typ 5 eller 6 milkshakes. Visserligen har vi haft hjälp av Glenn och Mats med att få i oss delar av detta fettintag men fortfarande... Men det är ju inte så underligt att nordamerikaner är feta när det är typ halva priset på burgare hos Donken jämfört med de man gör hemma. Billigaste sättet att överleva här är helt enkelt cheeseburgare.

För övrigt så har vårt gäng tappat en stor stöttepelare, Glenn lämnade oss nämligen i morse och åkte tillbaka till Sverige. Tråkigt att han inte kan stanna hela säsongen för det är verkligen en rolig kille att ha omkring sig.

För er därhemma som sitter och hoppas på bilder så kan jag glädja er med att solen i alla fall skiner nu. Efter att ha varit här i 5 veckor med konstant molntäcke som vägrar spotta lite snö på oss så har vädergudarna i alla fall gått med på att skänka oss lite solsken till slut. Detta innebär att Johan blir lite extra glad och viftar på svansen för då kan han i alla fall ta lite fina vybilder med hans kamera. Antar att han har tänkt pilla upp några av bilderna här på bloggen så fort han har lagt in dom på datorn.

/Al Capone

Som näms ovan så sakans snön en hel del. Men vi har lyckats underhålla oss på andra sätt. Vi håller den svenska fanan högt. I fredags vann vi (sweden) backyard olympics som en av våra australjenska vänner ordnat! Lördagen gled vi runti pisten och njöt i solen.
Dagen bjöd på en del sol så jag å Gabbe tog våra kameror å knatade upp på PolarPeak och jagade lite fina bilder, pluss att vi gjorde av med lite av helgens diet. Vi vill önska vår vänn Glenn en trevlig resa och tack för alla tipps i barnbacken!  

/J-bos



Vancouver-smittan sprider sig

Med rubriken menar jag vädret. Om ni tror att det bara är OS byn som har varmt och tråkigt väder så har ni fel. Vi upplevde häromkvällen något jag aldrig vill vara med om igen, spöregn mitt i natten i Februari. Åkning blir ju inte helt oväntat inte så bra när väderförhållandena är kassa. Vi är i alla fall ute i backarna igen efter tre dagars uppehåll på grund av vår lilla incident med bilen. För övrigt så ska den in på koll imorgon kl 9 så då får vi i alla fall veta om den är värd att reparera eller inte. I övrigt händer det inte mycket. TVn är fortfarande inte inkopplad eftersom min telefon dog förra veckan och kabelgubben har därför inte kunnat ringa mig. Men han kommer också imorgon.

Så länge pissvädret håller i sig så kommer det nog inte upp så mycket bilder här. De har ju tyvärr ingen park här vilket hade varit ett väldigt bra alternativ i det slask vi har. Så istället lallar vi omkring planlöst på berget i några timmar per dag och får inte särskilt mycket vettigt gjort. Mina nya pjäxor är då i alla fall snälla mot mina smått sönderslagna smalben så det är till och med kul att åka fort bland pucklarna som uppstår av alla som inte vågar åka lika fort som oss proffs. Har förresten hoppat två krön idag för att upptäcka i luften att det ligger barn i landningen med yardsales i full gång. Alltid lika kul att få tre-fyra meter på sig att byta riktning rejält när man landat. Men det är väl det mest spännande som har hänt denna veckan.

Vi vill även passa på att gratta syster Andersson som har den stora äran att fylla 30 år idag. Stort grattis från alla oss transatlanter.

/A-plan the mogulman

En dålig dag blir sämre.

Hej igen alla läsare, det har tyvärr inte blivit något inlägg på några dagar men nu är det i alla fall dags igen. Jag hade en riktig skitdag i fredags. Vaknade och fick veta av vår granne Mats att det hade snöat 13 cm över natten vilket innebar 25 cm de senaste 48 timmarna. Självklart blev jag tokpeppad av det faktumet. Dessutom har jag införskaffat nya pjäxor som jag också var väldigt sugen på att få testa. När vi kom upp till backarna så upptäckte jag dock att snön inte var Kanadapuder (ovanligt) utan klibbsnö som var sjukt tråkig och sjukt jobbig att åka i så besvikelsen la sig tungt över mig, det hela hjälptes inte av att mina glasögon immade igen totalt och att det snöade isbitar så det var inte roligt att inte kunna använda dom. Efter nån timme fick jag nog och gav upp åkningen. Det tog inte lång tid förrän de andra också ledsnade och vi åkte hem.

När jag hade släppt av de andra hemma mer eller mindre sur för åkningen så skulle jag åka till kabelföretaget som ska koppla in vår tv. De har fått mitt nummer men telefonen har dött så jag skulle meddela dom att de kunde komma när som helst eftersom vi var hemma resten av dagen. Hur som helst kom jag iväg på ettan men när vår underbara automatlåda la i tvåan så small det till och bilen började rassla. Jag stannade ett halvt kvarter bort och insåg att jag hade förlorat mina växlar. En lång svordomsramsa senare så skulle jag lägga i backen för att i alla fall kunna backa in bilen på gården men nej nej, backen är också borta. Jag misstänker därför att drivknuten har gått av. Vi måste därför in med bilen på en verkstad för att se hur mycket det kostar att fixa den, det här kan nämligen innebära döden för vår Plymouth. Är det rimligt pris på reparationen så kan det även innebära att vi återigen får stå för en lagning.

Så vad gör vi istället då? Ja när skidåkningen suger och bilen dessutom inte kan ta oss till backarna så finns det ju en annan utväg... Alkohol. Alla andra grabbar var på fest med Basse och gänget i fredags, jag var dock på så dåligt humör för bilen mm så jag stannade och såg OS invigningen med grannarna. Inte alls sugen på att festa den kvällen. Igår var det dock födelsedagskalas för en annan svensk som vi har varit på fest med en gång förr. Väldigt trevlig tillställning med välsmakande tårta, därefter var det ut på byn som gällde för oss allihop. Så nu ligger jag småbakis i sängen och hoppas att någon ska gå till A&W och köpa två Mamaburgers åt mig, något jag är hyfsat övertygad om att det inte kommer att hända. Det har blivit tydligt för mig att mina Jedi Mind Tricks inte fungerar och min telepatiska förmåga att förmedla liknande önskemål till mina ovetande rumskamrater fortsätter att misslyckas.

Förresten måste jag ju meddela att alla i huset nu har testat på bakåtvolt på skidor. Jag och Kalle hade problem med modet men vi båda vågade testa på det till slut. Danne däremot tvekade inte en sekund utan slängde iväg en riktigt rejäl volt direkt. Johan har ju gjort bakåtvolt i några säsonger nu så för hans del börjar de vara lite mer rutin. Ingen utav oss lyckades dock sätta någon landning men det skyller jag på snön så slipper jag känna mig dålig.

/A-K 74 (näe det är ingen typo, det är 47ans lillebror)
Förresten så vill jag önska alla en riktigt bra avslutning på alla hjärtansdag. Ta hand om varandra!

En bra dag helt enkelt.

Tack vare att det vägrar snöa i den här delen av bergskedjan så börjar vi vara lite understimulerade. Vi bestämde oss därför för att bygga ett hopp igår. Så vi begav oss återigen ut mot Fish bowl för att söka lämpliga landningar, det visade sig att varenda tänkbart fält var sönderkört så vi vände tillbaka mot skidsystemet igen. På väg tillbaka hördes ett djupt avgrundsvrål från Glenn som hade laddat lite väl mycket bland några knölar och fick äta upp det när hans pjäxor bestämde sig för att grovt misshandla hans smalben. Hur som helst så lyckades vi inte hitta någon bra landning som inte var sönderkörd någonstans. Jag hoppade dock mellan två pillows på väg in i systemet och det blev lite oväntat så att vi körde en liten session där i brist på annat.

Eftersom landningen är ca 7 meter lång med en redig kompression i botten och tack vare att det är ett gaphopp så bjöds det på en hel drös med krascher. Själv stod jag nog för kanske 7-8 krascher. Vi har börjat hänga en del med några gamla kompisar till Kalle som också var med och hoppade och jag måste slänga ut en eloge till Basse som är lite mindre rädd för att slå sig än genomsnittet. Glenn jämförde Basses hoppande med mitt på badhuset, något som jag tycker är en dålig jämförelse för vatten är mjukt, en sönderbombad landning är det verkligen inte. Å att då slänga sig in i volter man inte har testat förr är galet.

På kvällen var tidigare nämnt gäng på besök hemma hos oss och Glenn och Mats hade även masat sig de två metrarna från deras dörr till vår. Vi drack nån öl och hade otroligt roligt. Kan inte minnas när jag skrattade så mycket. Kalle var riktigt in-the-zone och drog historia efter historia. Verkar som att vissa människor är med om det mesta. För er som känner Sidebo så kan jag meddela att Kalle har ungefär lika mycket historier att dra och det är fruktansvärt roligt.

Ska kanske dra iväg till Basse å dom andra ikväll och i sånna fall ska vi ta med oss de bilder de tog igår. Här kommer i alla fall de Glenn och Johan tog med Johans kamera.
/A-star


De efterlängtade bilderna

Har är några gobitar från de senaste dagarnas övningar. Allt från en liten biltur med matshopping till lite hike med skön snö! Obsevera Dannse fokus när han intar bilen för att handla lite mat! Här ska inget missas!..

För övrigt har det inte hänt så mycket idag. Vi glor lite superbowl nu. Men man måste säga att den sporten är rätt jävla seg och se på på tv. Sen gillar dom att trycka in reklan så fort det inte är spel. Så det är reklam ungefär hela tiden, vilket gör hela upplevelsen ännu segare!
Gårdagkvällen bjöd på lite öl i goda vänners sällskap, sen bar det av ut på lokal där det ännu en gång bjöds på underbara danssteg från hela gänget! En lyckad kväll på alla sätt och vis!
Hoppas alla där hemma och i övriga världen har der bra! 

J-box



Pajkar som hajkar.

Vi sitter nu i huset efter en kort dag i backen och väntar på att Johan ska komma hem med pizza. Gårdagen bjöd på lite vandrande utanför skidsystemet där vi fick oss några riktigt sköna svängar så vi trotsade den snöbrist som råder här. På kvällen tog vi och gjorde vår vana av att gå på hockey på fredagar till en tradition. Har hittat några platser som är riktigt bra, enda nackdelen med dom är att det sitter världens läskigaste hockeymorsa några rader ifrån de platserna. Vi har visserligen diskuterat om det verkligen är så att hon är hockeymamma eller om hon bara älskar spelarna otrevligt mycket utan blodsband till någon av dom. Glenn har även tagit upp ämnet hur äkta kvinna hon är men det ska vi inte tala om här. Hon är läskig och skriker med en röst man inte kan definiera som manlig eller kvinnlig.

Glenn och Mats försökte även tvinga med oss ut efter hockeyn. Efter att ha suttit och sugit på karamellen ett tag hemma i soffan så bestämde sig Johan och Danne för att gå ut men då ville inte Glenn och Mats längre så klockan blev halv ett innan alla fyra fick sig iväg. Jag och Kalle stannade hemma och sov ikapp välbehövda timmar. Har hört rykten på byn idag att Danne och Glenn skakade loss rejält och ägde dansgolvet.

Idag så var vi inte snabbstartade på något sätt. Var ute i backarna vid 1-snåret. Spelar ingen roll för på lördagar är ungefär hela Calgary här så åkningen består mestadels av slalom mellan rörliga portar och köande till liftarna. Men vi har i alla fall varit ute och lekt av oss. Blir mycket spreads, daffys och älgar över krön nu när snön återigen skiner med sin frånvaro. Vi har även sett den mest episka spreaden någonsin idag, det var nämligen juniortävling i freeride idag och nån liten testosterontjackad junis bestämde sig för att dra en spread på typ 20 meter ner bland pucklar av betongsnö. Vid målfållan möttes han av jublet från alla tonårstjejer och våra applåder så det var nog värt det. För våra applåder alltså, det är ju det man är ute efter här, vi är ju byns tuffaste gäng... Eller?

Ikväll ska vi ut på byn återigen. Känner jag det här gänget rätt så kommer det att bli någon historia skapad ikväll igen. Får se om den blir nog snäll för att skrivas på bloggen.
Ska se om Johan har gjort klart bilderna från igår så kan han få lägga upp dom efter vi har ätit.

/AJÅ - pris till den som kan kommentera vad den förkortningen står för.

Vilodag

Efter 3 ganska intensiva dagar i backen så har vi valt att ta en vilodag efter att vår granne Glenn pratat om att åka till badhuset idag. Före Glenn var över så var vi inställda på att åka skidor vilket troligtvis även var det budskap som gick fram till Glenn eftersom han just kom in hit igen fast nu har han dragit på sig hela skidutrustningen. Men nu har vi tänkt bada så Glenn ser kluven ut nu när han sitter i vår fåtölj.

Hur som helst så har vi fått en del snö de senaste nätterna, inga riktiga Kanada-dump men en deci per natt iaf så det är mjukt och fint. Sjukt rolig åkning vilket har satt sina spår i benen. Kalle har visat att K2 Pontoon inte är några skidor för de som inte har fått någon större mängd försäsongsträning under sig. Han har varit rätt trött. Dessutom har han gått från att vara näst morgonpiggast till absolut tröttast. Danne är till och med vid frukostbordet innan Kalle kommer ur sängen.

Men om Kalle är trött på morgonen så är det ingenting mot för vad bröderna Andersson har varit på kvällarna den här veckan. Har spenderat mycket tid i sängen den här veckan. Men det är billigare att vara död på kvällen än att vara ute och supa så det är ju bra.

Kalle bjöd på sjukt bra middagsunderhållning igår. Han skulle nämligen ringa ett snabbt samtal till sin mobiloperatör för att aktivera hans nya mobil. Men det visade sig att det var världens mest ineffektiva arbetare som svarade och Kalle var tvungen att upprepa och stava sitt namn och adress 57 gånger ungefär. Något som vi andra tyckte var ganska underhållande. Efter ett långt samtal sa Kalle till slut hej då men hans mobil funkar fortfarande inte.

Kommer att uppdateras med bilder inom kort men jag sitter på världens mest opålitliga internet för tillfället så jag orkar inte ens försöka. Men det kommer innan veckans slut, det garanterar jag.

/AK-47

Den sämsta tacokvällen i hela mitt liv

Nattuppdatering:
Vi har just kommit hem från en väldigt underlig kväll. Det hela började igår när vi bestämde med våra grannar att vi skulle ha en tacokväll. Detta var då tänkt för oss och bara 2 andra svenskar. Urartningen inleddes redan under eftermiddagen när Pete, en av våra mindre begåvade australiensiska grannar, bjöd in ett gäng på 7 pers till vår lilla gettogether. Detta förvandlade vår tacokväll till en hot dog-kväll. En liten besvikelse må jag säga. I alla fulla fall, å i vissa, väldigt fulla fall så blev kvällen ända helt ok. Schweinigt god efterrätt iaf. Chokladkakan va god.

Anyways våran granne Glenn är som en levande roliga sidan i Fibban, man bara garvar alltså. Idag har han underhållit med sina försök till norrländska, med mkt skum finsk brytning. Sjukt underhållande i liften där jag å bror annars mest är tysta å nickar åt varann.

Ett gammalt slitet uttryck/expression är ju att smålänningar ska vara snåla. Det stämmer dock inte på Kalle som bjuder både på sig själv och historier. Hoppas han inte slutar med det nu bara peppar, peppar.

Fernies värmestuga bjuder förutom på värme även på en hel del hits från förr i tiden. För nån dag sen spela dom en gammal låt med Roddan å det fick mej att tänka på mamsen å jag fick en liten tår i ögat. Have I told you lately morsan liksom.

En kul grej när man väntar på folk med mensvärk är att köra skidskola i barnbacken. Vi har idag tränat både skär på inner å ytterskidan, väldigt nyttigt. Glennie är en väldigt pedagogisk lärare även om hans kroppshydda är minst sagt skräckinjagande.

Nu är det dags att knoppa för dom flesta som inte har en fucked up dygnsrytm å lyssnar på gamla godingar hela nätterna. Gonatt gonatt sov gott!

D-One & A-pex

RSS 2.0